Menu 
  • Profile
  • Projects
  • Locations
  • Contact
Abr 212013
 
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, phase 1 completions on Site
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, phase 1 completions on Site
Opening ceremony attended by the Irish Ambassador
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, reception
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, render showing second phase
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, render showing second phase
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, render showing zig-zag courtyard facade
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, zig-zag courtyard facade
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, junction with existing building

Description

This project is a joint venture by the British Hospital consisting of staff changing, class rooms a common room and a library arranged in four levels over a basement

The new build is an extension of what was previously the Nurses home and is to be built on the site of the former swimming pool. The plan extends the line of the façade of the former nurse’s home, the existing parapet line is respected and the rhythm of its fenestration interprets that of the existing building.

A ‘English’ patio separates the building from the street. A seat is formed by the balustrade providing the users and passersby with a place to pause. This seat makes its way into the entrance foyer where it becomes the reception desk.

The entrance foyer frames a view through to the long courtyard where a number of existing trees have been retained. The courtyard elevation zigzags in response to the trees and the geometry of the adjacent buildings.

Video

In here we’d have our YouTube video

Design Development

Images produced during the design process

Construction

Featured Images’ of the various slide shows taken during the build

Facts + Figures

Appointment:
Construction start:
Completion:
Client:
Total Floor area:
Internal Floor area:
External covered area:
Bedrooms: 4 ensuite + servant quarters
Bathrooms and toilets:
Features:

Awards:
Design team: