Menu 
  • Profile
  • Projects
  • Locations
  • Contact
Feb 122017
 
Casa 5 Pinar del Faro, José Ignacio, Punta del Este
Casa 5 Pinar del Faro, José Ignacio, Punta del Este
Abr 222013
 

Castilliano


Description

Casa San Benito

This is a 200m2 private dwelling built on the edge of a lagoon in a gated development in Villa Nueva, outside Buenos Aires. San Benito is one of the Barrio Cerrados created by Edico The approach to the dwelling is very attractive, there is a garage pergola and the front door is defined with a double height porch. The house is in the form of an L which is folded around the main chimney.

One of the main features of the house is the double height gallery towards the garden and the water which runs the entire l6 meters the rear elevation. It not only provides shade to the external dining area and barbeque but also the bedroom windows above. The gallery provides a sense of grandeur looking out towards the water.
The house is designed with a compact plan which includes living/dining area with views of the garden, swimming pool and the water of the lagoon at the bottom of the garden. There is a play room/home office just with its own external access. The is an en-suite maid’s room and a laundry utility room.

Upstairs there are three bedrooms all with views of the water. The rooms are under the shelter of the double height gallery and have large window openings with sliding doors and balustrades. The master bedroom has a large en-suite bathroom and a walking wardrobe. It has a patio space which at first floor level has commanding views of the the water and surrounding green areas. The other bedrooms have a large complete bathroom and are accessed from a large, attractive hall with lots of views and shaded natural light.

Design Development

Casa San Benito Edico, Villa Nueva - Contrafrente
Casa San Benito Edico, Villa Nueva - Frente

Construction

Bario Privado San Benito Edico
Bario Privado San Benito Edico

Facts + Figures

Total Floor area:
Internal Floor area:
External covered area:
Bedrooms: 3 ensuite + servant quarters
Bathrooms and toilets: 3.5
Features:Swimming pool, 15m Gallery

Abr 222013
 
Entrance totem poles
Entrance roof to the BAC underground theatre
Night time projection of images and use of halo lighting
Direction defined by red and blue ribbons
Main entrance hall

 

Description

The brief is to bring a fresh image to the Association’s main facility with the aspiration to bring the same aesthetic to the other branches. The concept is to unify the new signage with the fixed furniture whilst integrating the artificial lighting in a bid to tidy up the clutter in the space.

The solution is the creation of two ‘ribbons’ one red and the other blue. The red ribbon forms an external seat and continues into the building to define the entrance axis. The blue ribbon runs perpendicular and defines the route to the two vertical circulation cores.

Design Development

Images produced during the design process

Facts + Figures

Appointment:
Construction start:
Completion:
Client:
Total Floor area:
Internal Floor area:
External covered area:
Bedrooms: 4 ensuite + servant quarters
Bathrooms and toilets:
Features:

Awards:
Design team:

Abr 212013
 
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, phase 1 completions on Site
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, phase 1 completions on Site
Opening ceremony attended by the Irish Ambassador
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, reception
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, render showing second phase
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, render showing second phase
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, render showing zig-zag courtyard facade
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, zig-zag courtyard facade
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, junction with existing building

Description

This project is a joint venture by the British Hospital consisting of staff changing, class rooms a common room and a library arranged in four levels over a basement

The new build is an extension of what was previously the Nurses home and is to be built on the site of the former swimming pool. The plan extends the line of the façade of the former nurse’s home, the existing parapet line is respected and the rhythm of its fenestration interprets that of the existing building.

A ‘English’ patio separates the building from the street. A seat is formed by the balustrade providing the users and passersby with a place to pause. This seat makes its way into the entrance foyer where it becomes the reception desk.

The entrance foyer frames a view through to the long courtyard where a number of existing trees have been retained. The courtyard elevation zigzags in response to the trees and the geometry of the adjacent buildings.

Video

In here we’d have our YouTube video

Design Development

Images produced during the design process

Construction

Featured Images’ of the various slide shows taken during the build

Facts + Figures

Appointment:
Construction start:
Completion:
Client:
Total Floor area:
Internal Floor area:
External covered area:
Bedrooms: 4 ensuite + servant quarters
Bathrooms and toilets:
Features:

Awards:
Design team:

Abr 172013
 

 

Description

Existing Building
This project involves the renovation & extension of a dwelling in Buenos Aires. The semi-detached house is a 1920’s ‘Casa Chorizo’, a building type particular to the Argentine vernacular. This urban dwelling is arranged around 3 external spaces the central patio, the roof terrace and the back garden. It was felt that the existing internal rooms failed to address the outdoor spaces and that the outdoor spaces could be celebrated much more.
Conservation & New Works
The design involves retaining the character of the house whilst creating a number of insertions to facilitate modern living. A glazed corridor allows internal passage through the patio to the private spaces beyond. The corridor is treated as part of the patio space and is full of event, light and colour. A comidor or dining area has been added to the rear of the house, overlooking the garden and immediately adjacent to the new swimming pool.
In the existing house the high quality existing joinery had been restored to its original state including the hardwood floors, doors and window. The few simple additions have transformed the house into a labyrinth with multiple paths and views.

Construction

Featured Images’ of the various slide shows taken during the build

Facts + Figures

Abr 162013
 

Description

European Space Agency Deep Space Station 3, Mendoza, Argentina

This is a competition for the design of the European Space Agency’s third deep space antenna with a 35m reflector, increasing the number of ground stations to 10 in seven countries. The new ground station will be located in the vicinity of Malargüe, in the province Mendoza, Argentina.
The Brief consists of the design of a highly serviced site in a remote location. The brief consists of facilitating the construction of the massive antenna as well as the design of 1800m2 of accommodation including the operations building (offices & Main Equipment Room), a power plant building, store building, guard house and pump house.

With a very functional plan the building found expression through the section. The design is an expression of the heavens meeting the earth and is a homage to space exploration as well as the grandeur of the surrounding natural landscape.

The design of the buildings expresses the arrival of the station to this remote and beautiful landscape. The overhanging roof which provides much needed solar shading to the glazing which separates the white modernity of the roof from the earth coloured base which rises seamlessly from the arid ground.

Design Development

Facts + Figures

Contract Value: €6.5 million
Floor area: 1800m2