Menu 
  • Profile
  • Projects
  • Locations
  • Contact
Abr 222013
 

Castilliano


Description

Casa San Benito

This is a 200m2 private dwelling built on the edge of a lagoon in a gated development in Villa Nueva, outside Buenos Aires. San Benito is one of the Barrio Cerrados created by Edico The approach to the dwelling is very attractive, there is a garage pergola and the front door is defined with a double height porch. The house is in the form of an L which is folded around the main chimney.

One of the main features of the house is the double height gallery towards the garden and the water which runs the entire l6 meters the rear elevation. It not only provides shade to the external dining area and barbeque but also the bedroom windows above. The gallery provides a sense of grandeur looking out towards the water.
The house is designed with a compact plan which includes living/dining area with views of the garden, swimming pool and the water of the lagoon at the bottom of the garden. There is a play room/home office just with its own external access. The is an en-suite maid’s room and a laundry utility room.

Upstairs there are three bedrooms all with views of the water. The rooms are under the shelter of the double height gallery and have large window openings with sliding doors and balustrades. The master bedroom has a large en-suite bathroom and a walking wardrobe. It has a patio space which at first floor level has commanding views of the the water and surrounding green areas. The other bedrooms have a large complete bathroom and are accessed from a large, attractive hall with lots of views and shaded natural light.

Design Development

Casa San Benito Edico, Villa Nueva - Contrafrente
Casa San Benito Edico, Villa Nueva - Frente

Construction

Bario Privado San Benito Edico
Bario Privado San Benito Edico

Facts + Figures

Total Floor area:
Internal Floor area:
External covered area:
Bedrooms: 3 ensuite + servant quarters
Bathrooms and toilets: 3.5
Features:Swimming pool, 15m Gallery

Abr 212013
 
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, phase 1 completions on Site
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, phase 1 completions on Site
Opening ceremony attended by the Irish Ambassador
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, reception
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, render showing second phase
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, render showing second phase
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, render showing zig-zag courtyard facade
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, zig-zag courtyard facade
Hospital Britanico & UCA, Edificio Docencia, junction with existing building

Description

This project is a joint venture by the British Hospital consisting of staff changing, class rooms a common room and a library arranged in four levels over a basement

The new build is an extension of what was previously the Nurses home and is to be built on the site of the former swimming pool. The plan extends the line of the façade of the former nurse’s home, the existing parapet line is respected and the rhythm of its fenestration interprets that of the existing building.

A ‘English’ patio separates the building from the street. A seat is formed by the balustrade providing the users and passersby with a place to pause. This seat makes its way into the entrance foyer where it becomes the reception desk.

The entrance foyer frames a view through to the long courtyard where a number of existing trees have been retained. The courtyard elevation zigzags in response to the trees and the geometry of the adjacent buildings.

Video

In here we’d have our YouTube video

Design Development

Images produced during the design process

Construction

Featured Images’ of the various slide shows taken during the build

Facts + Figures

Appointment:
Construction start:
Completion:
Client:
Total Floor area:
Internal Floor area:
External covered area:
Bedrooms: 4 ensuite + servant quarters
Bathrooms and toilets:
Features:

Awards:
Design team:

Abr 172013
 

 

Description

Existing Building
This project involves the renovation & extension of a dwelling in Buenos Aires. The semi-detached house is a 1920’s ‘Casa Chorizo’, a building type particular to the Argentine vernacular. This urban dwelling is arranged around 3 external spaces the central patio, the roof terrace and the back garden. It was felt that the existing internal rooms failed to address the outdoor spaces and that the outdoor spaces could be celebrated much more.
Conservation & New Works
The design involves retaining the character of the house whilst creating a number of insertions to facilitate modern living. A glazed corridor allows internal passage through the patio to the private spaces beyond. The corridor is treated as part of the patio space and is full of event, light and colour. A comidor or dining area has been added to the rear of the house, overlooking the garden and immediately adjacent to the new swimming pool.
In the existing house the high quality existing joinery had been restored to its original state including the hardwood floors, doors and window. The few simple additions have transformed the house into a labyrinth with multiple paths and views.

Construction

Featured Images’ of the various slide shows taken during the build

Facts + Figures

Dic 202012
 

Description

Smoothie Bar, Belgrano, Buenos Aires

This project involved creating a strong identity for a new company bringing a new product to Buenos Aires. The 100 year old premises were renovated in a sensitive and sustainable manner. The Building was stripped back to exposes the original pinotea wooden roof beams and brick roof slab. The new interior elements are white with classical detailing.

Colour is provided by a mural of fruit on one wall and by the menu on the other. Care was taken to avoid problems with noise. Large panels with sound absorption are suspended from the ceiling, trapping unwanted sound. The project was produce on a small budget.

Construction

Facts + Figures

Area total: 100m²
Presupuesto del proyecto: €320 mil Pesos