Menu 
  • Profile
  • Projects
  • Locations
  • Contact
Abr 102013
 

Description

Competition for a retirement Home Norway

This was the winning entry for a competition in Mogrenda in the North of Norway. The rules did not state how many designs each candidate could submit so this was one of two entries made by the architect.

The idea was to great a sheltered space or ‘tun’ in the middle of the 14 houses. Each of the dwellings has a small, private, easily maintained external area. Each house is designed with the Norwegian ‘Hus Bank’ standards.

The pockets of parking are kept outside the central garden space. Access from the parking to the front door of each unit is under the shelter of the roof which unites the dwellings. This minimizes the work required to clear the show during the winter.

Design Development

Facts + Figures

Number of units: 14 homes + caretaker’s residence
Presupuesto del proyecto: k7 millones Krone noruega

Dic 192012
 

 

Description

Maritime Museum Norway

The museum is to be perched on the side of the Island of Averøy in the Trondheim Fjord of Norway. It was designed to house the Historic artifacts from the Island’s history and as the gateway building to a museum park consisting of a number of preserved log and post constructed buildings.

At the heart of the building is a curved spine wall which separated the exhibition space from the back of house rooms. The wall symbolises the Island and provides a 3 dimensional exhibition space with exhibited items located in the various niches and tables formed by the eroded stonework. The roof of the exhibition space curves hull like up the face of the spine wall with a separation between the two elements allowing natural light to cascade down the wall.

Facts + Figures

Client: The Averøy Museum Foundation
Contract Value: NKr 1.1 Million (Norwegian Kroner)

Sep 272012
 


Description

Oslo Opera House Competition

The proposed built form was arranged to enclose an urban space consisting of a timber deck which circles around an external performance space, with tidal water on one side and a shallow pool on the other. The Opera House public space is the terminating urban space in a series of existing and proposed city squares.

The Opera House itself strategically frames views of the Oslo Fjord with the two auditoriums treated as the protagonists on this great stage. Oslo is very much a modern city surrounded by the natural environment of the tree covered Oslo Basin. The Opera House responds to this by enveloping the natural forms of the auditoria by the backdrop of the modern support building.

Design Development

Facts + Figures

Client: The Norwegian National Opera & The Norwegian National Ballet
Contract Value: NKr 1.1 Billion (Norwegian Kroner)