Menu 
  • Profile
  • Projects
  • Locations
  • Contact
Abr 192013
 

Dic 192012
 

 

Description

Maritime Museum Norway

The museum is to be perched on the side of the Island of Averøy in the Trondheim Fjord of Norway. It was designed to house the Historic artifacts from the Island’s history and as the gateway building to a museum park consisting of a number of preserved log and post constructed buildings.

At the heart of the building is a curved spine wall which separated the exhibition space from the back of house rooms. The wall symbolises the Island and provides a 3 dimensional exhibition space with exhibited items located in the various niches and tables formed by the eroded stonework. The roof of the exhibition space curves hull like up the face of the spine wall with a separation between the two elements allowing natural light to cascade down the wall.

Facts + Figures

Client: The Averøy Museum Foundation
Contract Value: NKr 1.1 Million (Norwegian Kroner)

Sep 272012
 


Description

Oslo Opera House Competition

The proposed built form was arranged to enclose an urban space consisting of a timber deck which circles around an external performance space, with tidal water on one side and a shallow pool on the other. The Opera House public space is the terminating urban space in a series of existing and proposed city squares.

The Opera House itself strategically frames views of the Oslo Fjord with the two auditoriums treated as the protagonists on this great stage. Oslo is very much a modern city surrounded by the natural environment of the tree covered Oslo Basin. The Opera House responds to this by enveloping the natural forms of the auditoria by the backdrop of the modern support building.

Design Development

Facts + Figures

Client: The Norwegian National Opera & The Norwegian National Ballet
Contract Value: NKr 1.1 Billion (Norwegian Kroner)

Sep 272012
 

Description

Chapel, Mater Hospital

The Design sought to create a sculptural form which would serve as the centre piece of a complex courtyard space at the centre of a hospital. The external contemporary skin of the building, clad in stainless steel and French Lens Stone, is opening up providing a hint of the rituals within.

From the inside the building’s skin provides a sheltered and reflective space. Natural daylight is controlled, falling from above and drawing the congregation’s attention to the altar, formed but the union of the ceiling above and the floor below.

Video

Design Development

Sep 272012
 

 

Description

Private Hospital Chapel

The brief was to retain and conserve the existing hospital chapel located in awkwardly between the existing Public Hospital entrance and the entrance for the proposed Private Hospital building. The solution was to create a shared entrance foyer with a roof which provided a covered drop of area and which encircled the chapel as a halo, highlighting the building whilst integrating it to the complex.

Facts + Figures

Client: Mater & Children’s Hospital Development
Contract Value: €29.5 million